Kid Rock - All summer long


mineraldusch?

Efter att ha legat ute på gräsmattan i 20 minuter (orkade inte mer) höll jag på att törsta ihjäl och gick till kylskåpet för att plocka fram flaskan med mineralvatten. Till min stora förvåning fick jag mig en riktig kalldusch när jag skruvade av korken - vem fan hade skakat flaskan? Där stog jag, dränkt i mineralvatten, det var blött på tapeten och det hade bildats en mindre sjö på golvet. Eftersom orken tröt så slängde jag fram ett badlakan på golvet , så fick det torka upp bäst det ville. Men jag ska då inte sticka under stol med att det var en behaglig , underbar,  skön dusch.

för jag gör mig så bra på kort

Nu har jag äntligen fått tummen ur och varit hos farbror polisen och fixat pass. Där stog jag svettig som en jag vet inte vad och pustade ut efter promenaden i den tropiska hettan. In kommer en snygg kille och sätter sig och väntar bakom mig. När det är dags att ta kort är det enda jag tänker på "hur väl syns det att jag är alldeles klibbig på ryggen och nacken?" och "är det bara jag som svettas som en gris här?". Jag ser ut som en hej-kom-och-hjälp-mig på kortet. Det ska jag dras med i 10 år !


 


Alltid snygg på kort, alltid!

helt jävla slut

Jag är så trött, i hela kroppen, nu har jag jobbat 9 dar i sträck och ska härda ut i 2 dar till innan det är dags för lite ledighet. Att jag har varit ute i 4 dar i sträck kan ju också förklara en del, men det har varit relativt nyktert och lugnt. Men på onsdag, då ska jag ialla fall sova ut och förhoppningsvis få njuta lite av vädret. Just nu håller jag på att spy på den här värmen, det är verkligen ingen hit att pringa fram i hotellkorriderna , kånkandes på massa sänkläder och allt där till. Speciellt inte när det inte finns någon ac, så det är över 30grader varmt på endel rum.  Loka i mängder är räddningen! Dessutom tvingas man springa runt i långbyxor och piké, varför kan vi inte få ha shorts ialla fall?

Frida har varit min trogna följeslagare de senaste dagarna. Hon är så bäst!



Erik Hassle - Hurtful



Galet skön

Maskinen - Segertåget


Gift med jobbet

Mannen i mitt liv heter Henry, han är en liten plutt som alltid är lika glad, man kan säga vad man vill till honom, han rör inte en min. Mitt på kroppen har han ett långt bihang som jag x-antal gånger om dagen roar mig med att dra i. Han kan sina saker och han gör mina dagar på jobbet så mycket enklare. Synd bara att jag måste dela honom med de andra tjejerna, jag vill en alldeles egen man. Kanske är jag omodern, som föredrar monogami?

Tackade ja till att jobba även imorgon, har redan jobbat 6 dar nu och ska jobba 5 till, elva dar i sträck med andra ord! Jag lovar att det tar på kroppen , är redan helt slut. Har såhär långt bäddat cirka 120 sängar och skurat 60 toaletter, lär ju göra minst lika mycket till, innan jag går på ledigt på onsdag. Då har jag ialla fall 3 dar på mig att vila upp mig, hur ska jag hinna med att ta igen över flera veckors förlorad sömn?
















Henry, killen hela dan.

Hamnfestivalen och 3,5or

Det blev en varm tur på stan, köpte mig ett par solglasögon som jag egentligen inte alls tycker att jag passar i, men jag är i stort behov utav ett par, så vad gör man?

Nu ska jag snart skutta in i duschen, antar att Frida och Sara snart är på intåg. Får bli lite förfest ute på gräsmattan, dumt att sitta inne nu när det är så gött ute. Ska pimpla 3,5or också, så går det när man inte har någon framförhållning och ser till att fixa något. Fast å andra sidan är det bra, då är jag väl förhoppningsvis inte allt för dålig imorgon på jobbet.

Dags att lägga på ett kol nu, ska hinna duscha, spackla mig, fixa håret OCH panika - denna ständiga fråga, vad fan ska jag ha på mig ?

cash is king

Det var ju meningen att jag skulle vara ledig imorgon och på fredag, men så var det tydligen lite kris på folk imorgon så jag fick ju hoppa in. Alltid gött med lite pengar, det kan man ju inte få för mycket av (ingen risk heller för min del), men det hade ju varit lite skönt att få vila eftersom jag ska jobba lördag till tisdag också. Men det är bara att blicka framåt, börja planera lite smått vad man ska göra när cashen rullar in. En månad kvar till Magaluf nu, underbart!

Blir duschen nu och sen in till stan en sväng och träffa Sara och Frida, ikväll lutar det åt hamnfestivalen, får bli en lugn tillställning då jag som sagt ska jobba imorrn. Men vi vet väl hur det brukar sluta när jag säger att jag ska ta det lugnt.

Det är endast i motvind en drake kan stiga

Idag är mungiporna tillbaka i uppåtläge, man behöver lite motgångar ibland för att uppskatta de dagar då det är bra. Idag har vart en helt okay dag, även fast den hitills bara innburit jobb. Imorgon är jag uppskriven på mer jobb och i helgen verkar det till och med bli lite övertid, fint med lite klirr i kassan såhär nu när man ska dra iväg till Magaluf på äventyr!

Försöker nu förbereda mig mentalt för dagens stora uppgift- rensa avloppet, eller den största är väl att försöka att inte spy medans man gräver i slammet. Ska nog se till att äta innan jag ställer mig på alla fyra inne på badrumsgolvet.

Jag är hungrig som ett djur och inte har jag någon man som ser till att maten står på bordet när jag kommer hem från en slitig arbetsdag. Vad ska jag slänga ihop för nåt kulinariskt idag tro?

getting away with murder?



Någonting säger mig att det kan vara stopp i avloppet, tar ju hundra år innan vattnet hinner rinna undan. Ser ut som om jag har slaktat någon i badkaret också, som tur är har jag bara färgat håret. Hade vart lite jobbigt att undanröja bevismatrealen annars. Ja, men fint, nu vet jag vad jag ska roa mig med när jag kommer hem från jobbet imorgon, rensa avlopp, yummie!

Thunder

Min power-nap blev som vanligt längre än jag räknat med, men idag blev de bara 2 timmar istället för de 4 som det blev igår. Vaknade för en stund sen av att det åskade, då hade jag lust att bara dra täcket över huvudet och gråta en skvätt, vet inte vad det är men jag hatar verkligen åska. Men nu verkar det ha dragit vidare, nu hör man bara smattret från regnet. Den lilla tuppluren gjorde mig ju inte direkt piggare, känner att jag inte har ork till någonting alls just nu, den gjorde inte mycket åt mitt humör heller och åskan gjorde ju sitt den också. Nej, det får bli nya friska tag imorgon istället.


we don't get unlimited chanses to get what we want

Min dag har inte varit den bästa, humöret har åkt bergochdalbana, för det mesta har det bara gått utför. Allt har bara gått emot mig idag och det fanns stunder då jag bara hade lust att lägga mig ner på en utav sängarna och bara gråta. Men då blev jag istället bara arg på mig själv och det resulterade i att jag dundrade fram som en ångvält igenom korridorerna, sammanbiten som aldrig förr. Men så fort jag mötte någon var jag ju tvungen att rycka upp mig och hälsa glatt, sur får man vara på fritiden.




Jag är fenomenal på att ställa till det för mig själv -hade det varit en os-gren hade jag nog lyckats ta hem många guld. Nu hade jag bestämt mig för att det här skulle inte bli konstigt, det skulle vara en "kul grej" eller liknande. Jag vet ju inte vad jag känner, OM jag känner något, det blev knas ialla fall. Men det löser sig väl till det bästa. Inget jag tänker hänga läpp för speciellt länge, bara en stund , typ idag.


Nu tar jag mig en lite power-nap, på en timme, sen ska jag rycka upp mig och få något vettigt gjort!

fear of the dark

Usch, jag visste att jag inte skulle börja kolla på det där programmet, nu har jag verkligen skrämt upp mig själv. Att grannarna håller på och dundrar med något i lägenheten ovanför gör ju inte saken bättre, nu när jag sitter på helspänn! Helt sjukt att jag gått och blivit så mörkrädd nu,senaste året/åren, det har jag aldrig varit förut. Nu har jag fått sätta på en film för att jag ska få något annat att tänka på, i väntan på John Blund - han ser mig nog inte som prio ett nu när jag redan sovit i flera timmar.



how many people share you home, who can't be seen?


Ännu en kväll/natt sitter jag uppe och kollar på Paranormal State och skrämmer upp mig själv. Borde ju inte kolla men kan ju inte slita mig heller. Blir nog till att sova med lampan tänd inatt. haha!

what a weekend

Nu börjar man vakna till liv, nu när det egentligen är dags att krypa till kojs. Det är dumt att tänka att man ska lägga sig på soffan och vila en timme, för det blir oftast lite längre än så, idag slog jag till med 4 timmar. Så frågan är när sömnen kommer infalla inatt?

Den här helgen har inte bjudit på värst många timmars sömn. Det blev utgång både torsdag och fredag. Fredag vart bäst, då det var skummparty, det blev blött och många vurpor - och detso mer att skratta åt, både då och nu i efterhand. Har dessutom haft inneboende under helgen, det har varit riktigt mys. Har även hunnit med att jobba, både igår och idag, det tär på kroppen det här, speciellt när man inte sover som man ska.

Kommer nog bli lite konstigt att gå och lägga sig själv sen, man vänjer sig alldeles för fort vid att ha någon att sova sked med. Det är något visst med en varm kropp brevid sig i sängen.

Katy Perry - I kissed a girl


No more carbs for me

Idag tog jag mig en sovmorgon, underbart! När jag väl ravat mig upp ur sängen tog jag det stora beslutet att ta mig en tripp ner till stan, himlen var klarblå och jag såg inte ett enda moln så jag drog på mig jeans och en tunika. Men när jag gått halvvägs får jag till min stora fasa se de stora svarta regnmolnen, precis över city. Jag övervägde en stund att gå hem och hämta jackan eller åtminstone ett paraply men bestämde mig sedan för att låta bli, inget feglir här inte.

Eftersom det redan är mycket månad kvar i slutet av pengarna, fick lönen i tisdags, så blev det se men inte köpa. Som tur var hittade jag inte så mycket som kan utveckla ha-begär . Men kanske var det också för att jag inte orkade koncentrera mig, Karlstad är ju kantat av turister som inte har någon aning om vart de är och hur man beter sig när man går på stan - velpellar!

Jag shoppade istället loss på Hemköp, äta bör man annars dör man. Slog till och med på stort och köpte mig lite godis, får passa på idag för sen är det försent. Jag börjar mitt nya liv snart, vilket betyder inga kolhydrater what so ever. Körde det i april och jag lyckades tappa 5 kilo, så nu är det dags igen, så man blir någorlunda fit till Magaluf. Men eftersom jag ändå ska vara onyttig ikväll å pimpla vin så tänkte jag att då kvittar det.

Volbeat - I only wanna be with you


det blir inte alltid som man tänkt sig

Nu är jag hemkommen från Kil, min och Linns långpromenad blev faktiskt ganska kort. Men jag fick ju ialla fall umgås lite med min pärla, händer inte så ofta längre men så är det ju när man är vuxen och jobbar som en tok (ialla fall Linn, en annan får ju inte jobba så mycket som man vill).

Jag är galet trött som vanligt, men orkar ändå inte gå och lägga mig, inte än. Innan det är dags för sängläge ska jag skutta in i duschen och sen kladda lite me BUS-krämen. Det borde vara förbjudet att känna sig såhär glåmig och blekfet under sommarn. Hade faktiskt tänkt att inta solariet när jag kom hem, men hittade inte mitt solkort så det får väl bli en annan dag. Eller så kan det här supervädret komma någon gång som man hinner steka och bli lite brun innan det är dags att dra till Spanien - vill ju inte direkt vara blekast på beachen.

cooling down

Nu sitter man och varvar ner efter drygt en timmes powerwalk, ska snart ta itu med disken och allt annat som ligger och skräpar överallt i lägenheten. Sen bär det av till Kil för att umgås med bästaste Linn, kom på nu att vi bestämde igår att vi skulle ta en långpromenad. Så det blir mycket promenad för mig idag, men det är bra det, jag var ju aldrig ute och gick igår så -sprang bara som en vettvilling på jobbet.




Självaste Will Smith besökte mina drömmar inatt också, eller det kanske inte var han, men det såg ut som honom ialla fall. Hela drömmen var ju helt knas, men trevlig. Väldigt tråkigt ord det där, trevlig, men kommer inte på nåt bättre för tillfället :)

Hottie



Matthew McConaughey , Yummie!

Four in the morning

Idag har jag nog varit den tröttaste människan i Karlstad. Jag var helt slut när jag kom hem efter jobbet, jag styrde ihop lite käk och pratade en hel del med Linn, men vi fem snåret gick det inte att undvika sömnen längre. Så nu, sisådär 4 timmar senare är jag nårgolunda pigg risken är stor att jag inte kommer orka sova något inatt.

Jag skulle ju ha varit ute och sprungit idag men det har ju blåst utav bara den. Nu är klockan lite för mycket också, så det blir ingen promenad heller, risken finns ju även att jag blåser bort. Motionera inomhus då kanske? Hoppa hopprep och hoppas på att man inte går igenom golvet eller att grannarna ringer polisen då de tror att jag släppt in en flock elefanter i min lilla lägenhet.

Nu har Madde betalt resan också, så nu är det klart, om drygt en månad åker vi och det ska bli så gött! Imorgon ska jag gå till polisen och fixa mig ett pass också, på tiden nu, så jag vet att jag får det i tid och inte får stå och vinka av Madde och Angelica på flygplatsen.

Carro har ju vart så rolig och utmanat mig också, får svara på den utmaningen imorgon, för nu är det inte många timmar kvar utav dagen. Imorgon ska jag även försöka att inte vakna 4-5 på morgonen, man blir så sjukt trött när man somnar om. Så om jag vaknar får jag väl se till att pallra mig upp istället då, galet tidigt!

Sick and tired

Jag blir så less, killar är fenomenala på att få det att låta som det alltid är ens eget fel när allt gör över styr och på att få en att få dåligt samvete. Hur man än gör så blir det ju bara fel. De är experter på att behandla en som skit , men sen kan man ändå inte släppa dem. Har de gått någon kurs eller vad?

Har varit ute och gått med Madde nu ialla fall, fick lite annat att tänka på ett tag. Det gick lite segt idag och Fröken Höjier var inte riktigt iform för en powerwalk, men man kan ju inte vara på topp jämt. Själv led jag av något, som vanligt, idag gav jag nog en stackars bilist mardrömmar. Sprang över övergångsstället och gjorde någon konstig min och skrek. Men det är såhär, att man får lov att vara som man är när man inte riktigt blev som man skulle.

Trötter

Jag är så trött, ögonlocken är tunga som bly och jag får snart ta till tändstickorna, att stödja upp dem med. Den euforiska känslan av frihet som sköljde över mig på vägen hem från jobbet är som bortblåst. Den försvann med ens jag hade ätit klart. Nu känner jag mig tröttare än tröttast och inte kan jag gå och lägga mig heller, för då kan jag inte sova ikväll. Imorgon är ialla fall sista dagen jag jobbar, sen är jag ledig tills på lördag. Ska bli gött.

Thriving Ivory - Angels on the moon


Madde spelade den här låten för mig i lördags och nu är jag kär.


What to wear?

Det är samma sak varje gång man ska gå ut, paniken kommer krypandes för man har inte en aning om vad man ska ha på sig. Kjol, jeans, shorts eller klännig? Tänk om man var kille, då kunde man bara dra på sig en snygg t-shirt och ett par sjysta jeans så är saken biff. Eller om man hade Carrie Bradshaws garderob. Eller om man hade en egen stylist, eller ...

Nu ska jag hoppa in i duschen och panika lite mer!

truth, bitter truth

Det är bara att konstatera, jag är ingen morgonmänniska, jag är en nattuggla. Kom inte upp förrän 14.20 idag, det var nog rekordet det! Hade flera missade samtal och sms och jag var ju så seg på att svara så nu vill ingen prata med mig. Ska nog ge mig ut på en promenad eller springtur nu, solen är framme å det är klarblå himmel, då kan man ju bara inte sitta inne.

Jag är helt luspank just nu också, har inga lösa pengar och de jag har på kontot går till Magaluf-resan. Lönen trillar inte in förrän på tisdag heller. Hoppas mitt nya bankkort kommer snart också, mitt gamla är ju helt kasst och fungerar inte. Så gott folk, ni får ta er till mig för jag har inte råd att ta mig nånstans förrän på tisdag!

I'm wide awake , it's morning!

Här sitter jag klockan 3 på morgonen, Madelene har just lämnat mig för Färjestad och sängen. Själv försöker jag avgöra om jag är trött nog att sova, om ögonlocken är tunga nog, så för att ha något att göra under tiden så tittar jag på Anacondas - the hunt for the blood orchild. Ingen superrulle direkt, men när man tänker på vad klockan är så ska man väl inte ha några höga förväntningar heller.

Jag hade hoppats på att kvällen skulle innehålla någon form utav äventyr. Det enda äventyrliga vi gjort var väl när jag och Madde var till Statoil och köpte godis och vi fick ragg, en mindre snygg kille i grön jacka, som undrade om vi såg något vi ville ha när vi botaniserade bland godislådorna. Han hoppades väl på att vi skulle säga honom.
Angiie anslöt sig sedan till oss, så vi har kollat på 10 things I hate about you, jag och Madde har ju sett den x-antal gånger förut så vi skrattade redan innan det hände något roligt och replikerna kunde vi också för den delen. Peter Pan och Johnny tittade förbi en sväng och härjade lite, sen drog Angiie iväg på fuling. Kvar blev jag och Madde som än en gång konstaterade att killar är idioter och ja, killsnack var väl det enda? Finns på tok för mycket att säga om de typerna.

Alltid lika kul att umgås med de där donnorna, fast nästa gång tycker jag att vi hittar på nåt lite mer äventyrligare än film, ialla fall när det är fredagskväll och allt.

Jag vill inte vara vuxen längre!

Vad ska jag göra av mitt liv egentligen? Det känns som alla runt om kring mig redan är på det klara med vad de vill göra. Och här står jag, vilsnare än någonsin och vet varken ut eller in. Mamma tjatar på mig att jag måste ta tag i allt, lägenhet, jobb , körkort och gud vet vad. Men ju mer hon tjatar desto mindre ork och lust får jag. Det känns ju bara som om jag skulle göra det för hennes skull, så hon ska bli nöjd. Men jag då? Det är väl mitt liv? Jag vet bara inte vad jag ska göra av det.

Just nu är jag så trött på allt, jag vill bara komma bort. Men vart? Dessutom tror jag inte att jag har mod nog att bara släppa allt här och dra iväg någonstans alldeles själv. Det skulle visserligen vara nyttigt, men jag är för feg.

Raindrops keep fallin' on my head

Det här vädret gör mig tokig! Igår var det klarblå himmel, varmt och skönt. Idag är det jämngrått och himlen har bestämt sig för att gråta. Det är väldigt vad vädret kan göra för humöret, när det är sånt här väder känner man sig ju mest bara trött och orkeslös. Det är som gjort för att bara ligga inne och titta på film eller läsa en bra bok. Men, nu är det ju så att jag var helt inställd på en springtur så nu känner jag mig rastlös som få. Kanske ska ta och testa den där yoga-dvdn nu då, dra för gardinerna och så, grannarna lär ju få sig ett gott skratt annars.


Skulle behöva röjas en del här i lägenheten också, men orken vill ju inte riktigt infinna sig. Det får väl bli fredagsnöjet, jag har ju ingeting alls planerat för idag och ikväll. Jag vill göra nåt, men vad?

Att vara stark

Att vara stark är inte att aldrig falla,
att alltid veta eller att alltid kunna.

Att vara stark är inte att alltid orka skratta,
att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte att lyfta tungt,
att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är,
att acceptera dess kraft och att ta del av den.
Att falla till botten och slå sig hårt men att
alltid komma upp igen

Att vara stark är att våga hoppas när
ens tro är som svagast.

Att vara stark är att våga se ett ljus i mörkret
och att alltid kämpa för att nå dit!

Yoga

Köpte nya numret av iFORM idag då fick man en yoga-DVD med. Den får jag nog ta och testa, imorgon. Jag har prövat yoga förut, lite halvseriöst, men jag tyckte det var kul - och jobbigt! Så det kanske skulle vara något för mig. Något jag skulle vilja pröva på är Bikram Yoga , yoga som utövas i 40 graders värme. Någon som testat?



















Det blir en dag på stranden

Solen skiner, det är klarblå himmel och vädergubbarna har lovat 23 grader. Dags att packa ner bikinin och slänga sig på bussen, för idag ska jag och Linn ligga nere vid Mickes sommarstuga och steka. Färgen man hade på studenten är ju som bortblåst, helt likblek känner jag mig. usch!

I've been beggin' you for mercy , why won't you release me?


Mina tankar har köpt åkband på tivoli och de envisas med att endast åka bergochdalbana och uppskjutet.

Rix FM festival

Jag håller på att bli tokig tror jag. Det kliar som fasen i hårbotten på mig, dags att byta shampoo. Ska nog ta ur löshåret å sätta om det också tror jag. Blir galet på detta. Nu har jag just fixat till mig , så gott det går när det gäller håret, och ska snart knalla ner mot stan. Ikväll väntar Rix FM festival med girlsen, ska bli kul! Har inte sån koll på vilka som ska medverka, men Fröken Bengtzing ialla fall, henne tycker jag om!

we had some times I wouldn't trade for the world



I lördags styrde jag och min trogne vapendragare, Linn, Passaten ner till mitt älskade Strömstad. Det poppades musik, sjöngs och vrålades hela vägen ner. Bilresan bjöd även på en hel del skratt och det blev bara värre ju närmre Strömstad vi kom! Och ju närmre vi kom desto gråare och tråkigare blev också vädret, men det var inget som skulle hindra oss festprissar. När vi väl svängde av mot Strömstad kände jag fjärilar i magen och var allmänt upprymd, jag är verkligen kär i Strömstad.


På kvällen pimplades det Bacardi och öl, vi trotsade regnet och tog bussen in till Strömstad för att betala 100 kronors inträde på Cod, där det var som mest 30 pers och barnfamiljer! Då halkade vårt partyhumör ner , långt ner under fotknölarna. En timme och en öl senare bestämde vi oss för att det fick vara nog, det skulle inte bli mer röj än såhär. Så vi gick ner till grillen och köpte oss lite fyllekäk och gick sen till bussen. Väl vid bussen fick vi ju höra att de hade ändrat till nattaxa och jag som hade räknat ut de så bra att jag tog med pengar så det skulle räcka till buss,inträde och en öl, stog där som ett fån och blev arg när jag insåg att vi var tvugna att gå hem, 5km , i regnet.
Regn, pumps och mördarsniglar, ja ni kan nog räkna ut själva att vandringen hem inte var någon större hit. Speciellt inte när man har en full Linn som skriker efter varje halvmeter, som om kniven satt i henne, för hela cykelvägen var kantad av de där slemmiga äckliga sniglarna. Det tog oss 50 minuter att gå hem och trots att jag hade lust att ta ett hårt tag om Linns hals en stund så kom vi hem helskinnade båda två. När allt kommer omkring så kan man inte vara arg på den där donnan speciellt länge. Väl inne i stugan pratade vi och skrattade igen, en stund , innan Linn somnade som en stock.



Söndagen gick åt att ligga inne i stugan och lyssna på regnet och åskan. Vi fördrev tiden med att först lyssna på Linns inspelning av när hon borstade tänderna. Sendan roade vi oss med att ligga i ett varsitt rum, jag och Linn i det ena och Janni och bella i det andra, och skrika till varandra. Skojade och drev med varandra och skrattade som besatta åt egentligen ingenting. Vi skrattade för att någon annan skrattade, vi höll på i flera timmar. Jag vet inte vad som tog åt oss. Måste ha varit väldigt övertrötta, eller så var det havsluften. En sak är då säker, ingen som inte hade vart i vårt tillstånd hade pallat mer än 5 minuter med oss.

Ännu mer härj blev det när det vankades alkoholförtäring och "jag har aldrig". Där fick man höra en hel del matnyttigt, mycket man inte vill lägga på minnet också för den delen. Sedan tog vi bussen in till stan för att än en gång upptäcka att det var helt dött. Vi gick in och satte oss på Pråmen och tog några drinkar. Där fick vi sällskap av 3 trevliga Strömstadspojkar som drog igång på namn-gissnings-leken. Sen bjöd de med oss på efterfest hemma hos dem, där bjöds det på shottar och singstar och lite mer för vissa. Det var tydligen havslusten som sköljde över.





Under denna helgen myntades även ett nytt uttryck. Självklart var Linn boven i dramat, hon gick och viftade med ett paraply när Janni började skrika och gorma;

Janni: Men Linn, du petar mig ju i hjärtan med paraplyt!
Linn: I ärtan då eller?
Janni: Men hjärtat för helvete.

Tänk vad lite felsägningar och nedsatt hörsel kan göra. Det lät ju mer logiskt att Janni skulle få paraplyet petat i de nedre regionerna, snarare än i hjärtat. Så ni kan ju glömma snippa, det heter ärta. Och jag som gått runt och sagt f-ordet, som jag verkligen inte tycker om men det har fastnat på något vis, kan nu istället säga ärta. Det låter ju mycker mer barnvänligare och nog så mycket roligare!

Något annat ständigt återkommande de här fyra dagarna var något som jag började med och resten fortsatte. Mitt i mina skrattattacker när jag höll mig för magen och frustade lyckades jag alltid klämma ur mig "jag orkar inte mer". Det slutade med att ingen annan heller orkade. Det blev ju så att alla började skratta ännu mer när en efter en kved att de inte orkade.

Hade kanske vart en bra idé att ta kort innan man gluffsade i sig?


Så nu är det nog dags att knyta ihop säcken här.
Helgen blev inte riktigt som vi hade planerat. Vi hade ju beställt fint väder så vi kunde steka på Capri och åka ut till Koster. En ordentlig krogrunda eller två stog ju högt på listan. Men när allt kommer om kring så hade vi otroligt roligt ändå och så mycket som vi har skrattat så har vi nog förlängt våra liv med många år. Strömstad och Karlsson x 3 + Bella = Dagens sanning, det kan bara inte gå fel. Jag längtar redan tillbaka och det skulle inte förvåna mig om jag drog ner någon mer gång under sommarn. Havslusten kanske forsar över en igen.


några ord på vägen



Människan når aldrig nya oceaner om hon inte vågar lämna land ur sikte

something to talk about

Nu sitter man här och klunkar vatten , som en annan kamel. Känner mig tung i huvet och trött och seg. Sängen lockar något så grymt, men det kan jag ju glömma, vila kan man göra i graven. Madelene kommer väl förhoppningsvis snart, då ska vi ta oss en promenix och snacka lite skit. Vi har massa snaskiga detaljer att prata om. Sen när jag kommer tillbaka ska ni få en redogörelse av våran helg. Den blev inte som vi hade tänkt oss men det blev ändå mycket skratt och härj. Riktigt lyckat var det.

Where are you?

Jag kanske ska vränga iväg ett sms till 118 100 och fråga vart han håller hus, min Mr.Right.
Han har ju gömt sig riktigt bra och de ska ju tydligen ha svar på allt!



För till Magaluf..


Nu är resan bokad! Den 26e augusti drar jag, Angiie och Madde till Magaluf, en vecka med party och sol sol sol! Dessutom fyller jag år den veckan vi där, blir nog rätt fint att fira 20årsdagen på playan. Jag har ju dessutom aldrig varit utomlands heller (Norge&Danmark) så det kommer bli spännande. Jag lär väl börja utveckla resfeber redan nu, tiden går ju så fort, sommarn är kort, så det är väl augusti innan vi vet ordet av. Åh jag längtar som en tok!

Fredagsnöjet

Det är fredag eftermiddag, snart kväll, det är varmt och härligt ute och jag är inne och tvättar och fejar. Jag har ju dragit ut på tvättandet så länge nu så att tvätten står mig upp till öronen och garderoben gapar tomt. Så mitt i all tvätt så sitter jag här och deppar, fredagar är ju vigda åt party och allt där till. Men den som spar han har och så är det ju så när man inte har någon man som hjälper en med eländet heller.

Och vart ska jag nu hitta min man? Jag har tänkt ut en liten plan, jag tar med mig ett litet partytält till Nöjes som jag sätter upp där tillsammans med en skylt som lyder "Dejta Marielle". Där delas det ut enkäter med frågor som till exempel "är du ett svin?" och "vill du bara ligga?". De som bara vill ligga hamnar i en separat hög. Folk kommer vallfärda dit eller så kommer det bli helt folktomt och betyda slutet för Nöjesfabriken.



Kevin Michael "Ain't got you"


hard work work

Efter att ha jobbat endast 4½ timme så känner jag mig ändå helt utarbetad. Benen känns tunga som bly och det värkeri nacken och axlarna på mig, jag känner ju att jag inte riktigt har återhämtat mig efter feberattacken. Nu har jag en fullspäckad dag framför mig, här ska det tokröjas i lägenheten, det ska tvättas och packas inför Strömstadsvistelsen. Låter ju som ett härligt tidsfördriv en fredag eftermiddag. Men ikväll bär det ialla fall av hem till Angelica för att äntligen boka resan. Det är bra att ha något att se fram emot , både ikväll och resan då!

remember the best times are yet to come

Nu börjar man äntligen vakna till liv, det blev en lång natt, jag kunde inte sova av diverse olika anledningar. Men det är inget som ska få förstöra min dag, idag. Som Madelene säger "en ny dag, nya möjligheter", det ska jag leva för idag. Jag har gjort vad jag kunnat, mer än så kan det inte begäras av mig, det är inte upp till mig längre, borde inte ha varit de heller.

Skönt att ha något att se fram emot ialla fall, på lördag drar jag och Linn ner till kusten, ska bli så underbart, bara få komma bort från allt ett tag. Så ikväll ska jag, Angiie och Madde boka resa också, Magaluf here we come!

De ringde från jobbet imorse och sa att jag inte behövde komma, det kändes riktigt härligt att kunna krypa ner i sängen igen eftersom det inte blev så många timmars sömn. Men tid är pengar eller hur? Får hoppas att det bokar på lite så jag får tillbaka mina timmar. Annars blir det svårt att komma iväg utomlands.



En av anledningarna till att jag inte kunnat sova. Jag är extremt bra på att skrämma upp mig själv. Speciellt nu efter min upplevelse i måndags, när jag läste om Kenza , såg på Paranormal State och nu det här. Det är så dumt av mig men ändå kan jag inte låta bli, jag tycker det är grymt fascinerande.

Over You



Det är såhär jag ska känna, inom en snar framtid. Jag är fan värd bra mycket mer än såhär. Förstår inte varför jag ska behöva ta så fruktansvärt mycket skit, konstigt att det alltid slutar med att det är mitt fel.

the hairdue



Satte ju i löshåret i Söndags också, såhär ser det ut såhär långt. Ska sätta i lite mer och sen klippa till det. Så än så länge får det bli toffs eller fläta, axellång page kombinerat med 40cm löshår ser inte så snyggt ut! Men det blir förhoppningsvis.

Shoppingspree

Nu kommer bilderna från shoppingen förra veckan, bättre sent än aldrig. Skorna har jag ju hunnit använda så de ser ju inte lika nya och fräscha ut längre. Men så är det ju skopunkten, man kan köpa många och byta ofta! :)








Köpte en ny mascara, L'oréal Longitude, den blev jag riktigt nöjd med. Tuben köpte jag på H&M hade tänk ha när jag skulle ut, men när jag kom hem såg jag att det var fel storlek och att det var ett hål i det. Så idag fick jag gå och byta, så nu är jag nöjd ialla fall.



Tog kilklackarna in till stan förut, men efter halva vägen hade jag jordens skavsår. Räddningen blev Stadium, som sålde flipflops, soc, för 49pix. De var söta OCH de räddade min dag!




feeling better

Nu börjar man känna sig som människa igen, feberstickan visar 36,5 - äntligen tillbaka på normala temperaturer. Bye bye feber. Men man ska väl inte ropa hej än, halsen är ju fortfarande riktigt ond. När mamma ringde förut var jag tvungen att viska, det tar ett tag innan man hinner prata upp sig, det är väl först ikväll som jag kommer kunna prata någorlunda normalt. Så nu ska det knarkas C-vitamin, för på lördag bär det av till Strömstad och då måste jag vara fit for fight.

Min mor dundrade just in i hallen, hon skulle gå på stan och sen träffa sin farbror som är på besök från Trondheim, så hon hade ingen lust att komma i arbetskläder. Men bra tajmat att komma när jag är sjuk och det ser ut som en rövarkula. Det såg ut som en tornado hade dragit igenom min garderob , det låg mer kläder i hallen å rummet än där de ska vara. Men idag känner jag mig som sagt piggare så det får bli att röja lite. Ska ta mig iväg till frisören och fråga henne va hon tycker att jag ska göra med kaluffsen.

Paranormal state

Jag skulle gå och lägga mig men istället hamnade jag framför TVn, på 5an visar de Paranormal State. Det är såna program som jag inte ska titta på egentligen, men jag kan inte låta bli. Det är så intressant och fascinerande , jag sitter som fastklistrad samtidigt som jag bara vill byta kanal eller lämna rummet.

Efter min upplevelse igår borde jag väl absolut inte titta på sånt där. Jag pratade med mamma förut, och det var i varje fall inte samma hotell som de spökade på, men man vet ju aldrig. Himla skumt var det ju ialla fall.

besök från andra sidan?

Jag har ju totalt glömt bort att berätta om min skräckupplevelse igår. Jag har haft fullt upp med att berätta vad synd det är om mig att jag glömt att jag var nära på att dö av rädsla.

Jag var inne på ett rum och hade just skurat klart, skulle ta min skurhink och vandra vidare till nästa rum, när jag såg solen reflekteras på det blöta golvet. Fotavtryck! Fyra nakna fötter, mitt i rummet. Vart i hela världen kom de ifrån? Jag vågade inte röra mig och jag tror att mitt hjärta stannade för en liten stund. Jag försökte moppa bort dem men de kom tillbaka, det var bara mina egna avtryck som försvann. Jag skyndade ut därifrån, men kom sedan på att jag var tvungen att kolla på TVn där inne, om det var några fler rum som blivit utcheckade. Så jag fick gott pallra mig in där igen, jag såg då inget spöke eller något mer konstigt och när jag sedan kom ut igen fick jag höra att jag kunde gå till en annan våning. Tack!

Det finns säkert någon jättebra och naturlig förklaring, men man kan ju inte låta bli att undra. Jag vet att mamma sa något om det när hon jobbade på hotellet förra året. Då hade någon sagt att det spökade på någon våning. Förhoppningsvis så var det på något utav de andra hotellen.

soffläge

Feberstickan visar 38.6 , då vill jag inte veta vad hög feber jag hade inatt, då känns det här som rena barnleken. Nu ligger jag nedkrupen i soffan igen, promenaden ner till stan var då ingen lätt match, eller snarare vägen hem. Hande lust att bara lägga mig ner och rulla fram till porten.

Tänk om man hade haft någon som pysslade om en nu, som gick och handlade åt en och baddade en på pannan. Istället får man på egna darrande ben uträtta allt som måste göras. Har bunkrat upp med lite jordgubbar och youhurt nu, det är den enda föda jag kommer få i mig nu skulle jag tro. Min hals är så svullen att jag ser ut och känner mig som en hamster. Det påminner mig lite om när jag hade körtelfeber i 9an , de säger ju att man bara kan få det en gång och sen blir man immun mot det, men det finns ju tydligen undantag. Och det skulle inte inte förvåna mig det minsta om jag var ett sådant.

Jag blir alltid så mamm-sjuk när jag inte känner mig pigg också, när man var yngre och blev sjuk i skolan och de skulle ringa hem till mamma (det var så upp till högstadiet, när man började gymnasiet var man vuxen och kunde inte gråta), forsade tårarna  . ville jag bara hem. Nu är det väl inte så farligt längre, men det är alltid skönt att prata med henne. Hon skulle ringa upp mig sen när hon slutade jobba, då ska hon få tycka lite synd om mig också.

sickness

Ofräschast i stan. Feber tog hårt igår, gick och la mig runt 17.00, vaknade igen vid 22.30 och trodde att det var morgon. Hade många missade samtal och sms men kunde inte förmå mig att ringa upp, min hals var så ond att jag inte orkade prata, och prata som är min specialitet!  Tog mig en alvedon och lyckades väl så smånging om för att sen vakna upp x-antal gånger, badandes i svett, det är sånna tillfällen man är glad att man inte har någon att dela säng med.

Febern hänger fortfarande i  inte lika intensiv som igår, men det blir ju alltid värre framåt kvällen så jag antar att det kommer bli ännu en blöt natt. Nu ska jag försöka pallra mig ner till apoteket, hoppas på att jag inte tuppar av längs vägen. Yoghurt och glass ska inhandlas också, det är ju det enda som går ner just nu.

Typiskt att jag ska gå och bli sjuk nu. Är ledig idag och imorrn sen jobbar jag torsdag och fredag, och på lördag drar jag och Linn till kusten! Så hoppas jag lyckas bli kurrant redan imorrn, känner ju att jag måste jobba också!

RSS 2.0