micrad fiskgratäng

Jomen visst här går man ner till Kiwi och handlar findus fiskgratäng , slänger in den i micron eftersom det skulle ta sån tid om man ska tillaga den i ugnen. Inte nog med att den inte fick den där gyllenbruna färgen så såg det mest ut som som någon vit sörja som mest kan liknad med grönt ,när jag hade slevat upp det på min tallrik. Det var ju makaroner i den också, nej men dra mig baklänges! Nej tack säger jag, men va fasen ska jag äta nu då, salladen var ju sådär lagomt mättande.

harder.better.faster.stronger

Snön som föll igår har nu bytts ut mot regn, himlen är grå och det lockar inte det minsta att gå ut nu. Men jag och Karin ska försöka ta oss ner till stan sen och fixa kläder inför Halloween, finkamma varje second-hand butik i jakt på en gul kjol som ska få vara en del av snövits klänning nu på lördag.

Men än så länge sitter man ihopkurad i mjukiskläder och ska titta på det senaste avsnittet av One Tree Hill. Det blev inget jobb igår för min magkatarr spökade med mig och idag verkade det inte finnas något heller, men imorgon ska jag banne mig ta mig iväg! Var på Adecco igår och fixade mig mer jobb, så från 24 november och en månad framåt jobbar jag på Vinmonopolets lager- som packare, blir fint med övertid och sådär när det börjar närma sig jul. Men det är väl bara att fortsätta söka fler jobb under tiden, det finns ju finare pengar att hämta än ifrån Adecco.

Har sådär skön träningsvärk i mina lår idag - efter knäböjen på boxen - sådär lagomt så det känns att man har gjort något men ändå så man kan röra sig obehindrat. Idag väntar spinning, det ska bli härligt härligt! Jag är ju inne på min 4e träningsvecka, det ni! Ska bli spännande och de om det blivit någon förrändring när jag kommer hem nästa helg, för då har jag inte vägt och mätt mig på 5 veckor, kanske inte är någon skillnad i vikt men jag hoppas ju att jag har krypmt några cm ialla fall. Det är ju lite svårt att se själv , då jag ser mig själv i spegeln varje dag. Men bäst av allt är ju ändå att jag känner att jag klarar mer och känner mig starkare för varje gång jag tränar. Det blir ju verkligen skillnad om man tar det på allvar och inte bara lite halvhjärtat som jag gjort förut. Inga meserier här inte!

Måndag hela dagen

Nu är det alldeles lugnt och stilla i lägenheten, pojkarna jobbar och Karin sitter i skrivande stund på tåget hit. Än så länge har jag inte hört något från Adecco, så vi får väl se om det blir något jobb idag, dagen har ju bara börjat. Nu ska jag ialla fall göra mig lite god frukost, vad det nu kan vara, och passa på att titta på One Tree Hill- ligger ju några avsnitt efter nu igen. Men det är inte lätt när man bor 5 pers och det finns bara en dator att ha internet till, en router vore ju, för egentligen så bor det ju 4 datorer i det här kollektivet.

Halloween


Jag måste se till att styra min halloweendräkt nu. Än så länge är det ju bara söndag,
men jag brukar ju alltid vara ute i sista minuten, och då menar jag verkligen sista.

Sunday bloody sunday

Seg söndag men inte för att jag är bakfull , jag var faktiskt bara hemma och slöade igår, men jag är så uttråkad. Thaipojkarna spelar TVspel och Kakan och Stefan är fortfarande kvar hemma i Boda, så vad ska jag ta mig för hela dagen? Tränat har jag ju redan gjort, 45 minuters toksvettigt spinningpass. Kanske ska ta mig en promenad, nu när det faktiskt inte blåser storm ute.

klappträ

Här går man upp vid halv 9 för att gå på cykelpasset till klassisk musik, som börjar 10.00. Fem minuter innan passet börjar inser ju Marielle att hon har glömt sin vattenflaska hemma, det fanns ingen att låna och inga pengar hade hon med sig så att hon kunde köpa en. Aldrig att man klarar ett pass utan vatten, det var bara att ta på sig skor och jacka och knalla hemåt igen.

Så istället ska jag väl försöka göra något åt berget med kläder på mitt rum, det är inte lätt att ha för mycket kläder så att det inte får plats i garderoben. Tvätta skulle jag behöva göra också, kul! Ska ialla fall ta en sväng på stan sen när Kakan kommer hem, sen blir det hem och ladda, för ikväll är det Black n' White Party och Jerry & co!

life is just great

Allt känns bara så himla bra nu, för första gången på länge (eller någonsin?) så känner jag mig verkligen tillfreds med mig själv. Det här var verkligen något jag behövde, miljöombyte. Sen att jag verkligen tagit mig i kragen och börjat träna är ju en stort plus i kanten, jag känner att jag orkar mer och mer för varje gång, jag har väl insett att jag klarar mer än vad jag tror. Igår var det spinning och idag styrde vi box , riktigt härligt trött nu. Imorrn väntar lite styrketräning, sen på kvällen ska vi ut och göra Oslo, DJ Antoine spelar på Ballroom!

Det går bra nu

Det känns som jag har haft flyt idag. Hade ju min intervju på adecco, jag var galet nervös när jag satt där i receptionen och väntade, men det gick ju riktigt bra. Imorrn väntar kassaupplärning på H&M i Oslo City! Sen efter det får vi se vad det blir , kommer antagligen få hoppa runt i olika butiker där det är störst behov, lät som det främst kommer vara H&M, det finns ju några sånna här i Oslo så.

Har varit upp till skattekontoret och fixat med skattekort och folkbokfört mig, så om 4-6 veckor kommer mitt skattekort, så det är först efter det jag kommer kunna hämta ut lön! Men det får väl lösa sig på något sätt. Inhandlat mig en norskt kontantkort nu också äntligen, men jag måste lämna in något papper och registrera mig eftersom jag inte är norsk medborgare, ska fixa det imorgon så det funkar snart. Just nu är Halebop riktigt dyrt, om man säger så.

Tränat har jag hunnit med också, körde kondition på crosstrainern och löpbandet medan Karin var hurtig och körde ett spinningpass på 75 min! Imorgon väntar spinning för mig också, dock 45 min, känner att det räcker - gott och väl!

Nu ska jag krypa ner i soffan med min temugg och göra Karin sällskap en stund, sen får det faktiskt bli sängen snart, för imorrn klockan 10 väntar H&M och kassan på mig, då måste man ju vara pigg och på allerten!

work out

Träna nu , träna sen, träna nu, träna sen? Karin har tagit med sina föräldrar ut på sight-seeing i Oslo så hon lämnade kvar nycklarna här hos mig, så frågan är om jag ska dra iväg och träna nu eller om jag ska vänta tills de kommer hem igen. Det är ju bara det att jag har ingen aning om hur länge de blir borta, det är ju tokfint väder ute så de kan ju dröja.

Å andra sidan så har jag lite att företa mig med tills de kommer hem, ska ju tvätta och färga håret ialla fall, kanske ska vänta med att träna tills senare då, ifall de skulle få för sig att komma hem tidigare.

te och filmmys

Varken jag eller Karin är speciellt sugna på utgång, så det blir faktiskt en vit helg nu. Istället så har vi suttit nedkrupna i soffan men en kopp chai-te , mummsat nötter och tittat på film. Först tittade vi på Höstlegender ,riktigt bra men så tragisk , efter det tog vi en nostalgitripp och kollade på Bert. Så den här kvällen har bjudit på både tårar och skratt, men mest skratt som tur är. Nu ligger Karin och väntar på John Blund, fick bli en tidig kväll för imorgon kommer hennes föräldrar och då ska hon ju ha ork att guida dem runt i Oslo.

På tal om ork så är det det jag har samlat idag, tagit mig en vilodag, var ganska behövligt efter att ha tränat på sats 5 dar i rad. Men jag längtar tills nästa pass, varför har jag inte börjat med det här tidigare ? Ska jag fortsätta i den här takten ska det väl inte vara några problem att bli trimmad. Mina händer skakar fortfarande efter box-passet i onsdags, nerverna har hoppat runt och har inte lagt sig på plats än.

Har fått lite gjort idag ialla fall, har äntligen köpt mig ett månadskort till buss och trikken, så nu slipper jag krångla och köpa biljetter varje gång, även om jag hellre går än åker spårvagn. Sen så har jag ringt till Adecco och hört om jobb och eftersom jag helst vill jobba i butik och har erfarenhet efter mina veckor på Kappahl så fick jag tid för intervju på måndag , så håll alla tummar ni har!

ge mig grönt te

Under de senaste två veckorna har jag dragit på mig en last, men ingen dålig sådan som tur är. Jag har fått dille på grönt te, dricker flera muggar varje dag. Trevligt att det finns laster som är både goda och nyttiga.

Grönt te är kraftigt antioxiderande och lindrar och förebygger en rad olika sjukdomar som bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och en rad cancerformer. Dessutom underlättar de om man vill gå ner i vikt!

Så dricker du inte redan grönt te , börja med det! Jag sitter här med dagens tredje (?) kopp , mums!

Katy Perry - Hot n Cold


Sweat baby, sweat baby

Vissa dagar känner man att allt bara är skit, allt bara går emot en ,man tittar sig i spegeln och det är den fulaste skapelsen man någonsin sett som stirrar tillbaka på en. Man vaknar på fel sida och börjar det med att någonting går emot en, så brukar det fortsätta hela dagen, utan stop!

Men idag var nog ett undantag, förutom att jag vaknade 6 imorse av att resten av familjen dundrade igenom huset som en elefant-hjord och jag som ut som flickan i The Ring (med något kortare hår) när jag såg mig själv i spegeln. Och att tåget hem från karlstad var överfullt med folk och jag hade en matkasse och en träningsbag med mig, man känner sig nog ivägen utan något bagage att släpa på.

Förutom de små motgångarna så har jag känt mig riktigt nöjd och tillfreds med mig själv idag. Jag var först på genomgången med PTn, som tog drygt 50 minuter, efter det tränade jag på egen hand i 1½ timme. Jag slet som ett djur och svetten bara rann rann rann. Känslan när man väl ställde sig i duschen, att jag verkligen hade gjort mig förtjänt av den där duschen är ju obetalbar. Det här kan jag leva på länge!

This is great

Åh vad skönt! Tog mig igenom hela passet utan att tuppa av, eller känna mig illamående. Inte ens när jag klev av cykeln så kände jag  mig yr eller att det svartande för ögonen. Att läsa av det här så låter det som jag inte haft några trevliga spinning-upplevelser förut , men det har jag, brukar ju dock kännas när man är ovan och inte gjort det på länge. Men idag gick det bra , visst min puls rusade iväg en hel del inni mellanåt , men så är jag ju inte direkt tränad heller så det är väl inte så konstigt. Men ge mig lite tid så ska vi se att det blir great detta.

Min date med Kenneth (PT:n) blev inte direkt långvarig, han fyllde i papper med mina personuppgifter och vad jag vill få ut av min träning, hur mycket jag vill träna och lite sådär. Men imorrn är det dags för en riktigt genomgång, med två stycken till. Så klockan 11 ska jag stå där , ombytt och klar och taggad till tusen!

do you like it, really really like it ?


Sara Bq, hon har en tendens att vara överallt men aldrig hemma, ständigt på resande fot.

Hejdå barbapappa-kropp! Hej nya-sunda-snygga-kropp!

Idag har jag en fin träningsvärk, alldeles sådär lagom så att jag känner att jag har gjort något men ändå inte så ont att jag inte orkar röra mig. Igår var det styrketräning på schemat, det var faktiskt riktigt roligt, jag klarar ju faktiskt mer än vad jag tror. Men någon måste ju säga till mig, påminna mig om det, tur jag har Karin som pushar på mig.

Igår när jag kom hem var jag så trött så jag somnade med huvudet vilande på mina armar, över köksbordet! Tänk er ! Då var väl klockan runt 19 , när hon var 21.15 började jag pumpa upp luftmadrassen och jag somnade innan klockan var 22.

Idag har jag en date med en PT, så han ska visa mig lite om maskinerna och lite sådär, sen ska han väl hjälpa mig att lägga upp ett träningsschema också, kul! Efter det väntar ett spinningpass med pulsklocka, 45 min, ska bli spännande att se hur mycket jag orkar. Min kondition är väl inte den bästa just nu. Men det ska väl inte hindra mig, för nu är jag på G!

feels good to be home

Lite sådär spontant vid 11 tiden i förmiddags beslöt jag och Karin för att ta 13 bussen hem. Så vi fick åka 3 timmar buss, trötta och jag något bakfull, för att sedan vänta i Karlstad innan vi kunde ta tåget hem till kära lilla boda. Hann ialla fall in på sats för att fixa mitt gym-kort , så nu ni , nu ska det bli grejer! Hej då barbapappa-kropp!

Min mor blev något förvånad när hon såg mig klampa in i hallen, surprise suprise! Även om jag har tyckt att det är så skönt att komma hemifrån och slippa allt så är det ändå lite skönt att få komma hem till mamma, bli lite ompysslad och att inte behöva tänka på allt som har med mat,städning och disk att göra.

Nu blir jag väl hemma här tills tisdag eller onsdag, beror helt på om jag hör något om jobb och sådär, ska försöka få tag på någon vänlig själ på adecco som kan hjälpa mig. Känner att det är dags att börja jobba snart alltså, inte direkt kul att gå hemma medan alla andra sliter, visst nu har inte Karin heller något jobb, men hon har ju ialla fall jobbat i 2 veckor. Ska det fortsätta i den här takten så lär väl inte jag få skattekort och lön förrän efter jul !?

One Tree Hill

Vad sägs om att damma av one tree hill -säsong ett och krypa långt ner i soffan? Underbart, var ordet. Så med en kopp grönt te och ett gäng gulerötter, för nu har det slagit slint ordentligt.

Husarrest

Tokigt rastlös, det är vad jag är nu, dessutom tror jag inte att Karin lämnade nyckeln hemma heller, så jag får väl sitta inne i lägenheten och uggla tills halv 5 när Stefan kommer hem. Det där med att ha 4 nycklar på 5 pers , är ju annat än kjempegreit! Finns i och för sig en del att ta tag i här hemma , men att gå runt och städa blir ju riktigt dötrist i längden. Måste ringa jobzone också, så de kan pracka på mig massor med jobb, för detta funkar ju inte.

RSS 2.0